12 Кві
.

Жіноча сумочка - загадка. Вміст дамської сумочки може дуже багато чого розповісти про її господиню - розкрити характер, звички, уподобання. Кожна жінка, дівчина володіє цілою колекцією сумочок, кожна з яких призначена для особливих випадків. Перш, ніж ви в черговий раз підете на шопінг, ми розповімо про те, як правильно вибрати сумку в залежності від стилю одягу.

Форма і розмір - це важливо!

Не дивуйтеся, але розмір сумки має значення, а її форма може підкреслити ваші переваги та вади. Ось кілька секретів, які будуть вам дуже корисні:

  • Вибирайте сумку, протилежну по відношенню до вашого статури. Наприклад, якщо у вас високий зріст і красива струнка фігура, вам підійдуть сумки з округлою формою. Для невисоких пишних дівчат підходять сумки прямокутної форми.
  • Важливе правило: «чим пишніше ваші форми, тим структурною має бути сумка». У цьому вам допоможуть квадратні і прямокутні сумки з характерними згладженими лініями. Матеріал вибирайте тканину або мяку шкіру.

Розмір сумочки також має значення.

Перш за все, ви повинні зрозуміти, для якого випадку вона вам необхідна. Для ділових цілей чудово підійдуть місткі строгі сумки, для неофіційних заходів - невигадливі клатчі. Класична жіноча сумка має середні розміри, без великих прикрас і зайвих деталей. Велика містка сумка з довгою ручкою добре підійде жінкам з великими грудьми. Призначенням цієї сумочки є відволікання уваги від грудей на нижні частини тіла.

Ще кілька рекомендацій:

  • Середніх розмірів сумки з невеликими ручками рекомендовано носити повним жінкам. Така сумка повинна знаходитися на лінії талії або стегон.
  • Сумки на плече, з короткими ручками, підходять для дівчат з грушоподібним типом фігури. Це дозволяє візуально збільшити верхню частину тіла (торс).
  • Великі сумки з довгими ручками можуть впевнено купувати високі жінки.
  • Невеликі сумочки-редикюлі підходять мініатюрним дівчатам.
  • Сумки з довгими ручками відвернуть увагу від широких чоловічеподібних плечей. Погляди оточуючих будуть спрямовані на ноги.
  • Струнким дівчатам та жінкам підійдуть сумки через плече на середній ручці. Вони прекрасно акцентують увагу на зоні декольте і передпліччя. Звертаємо увагу на те, що жінкам з масивної верхньою частиною тіла такий варіант не підійде.
  • Будь-яка сумка робить більш помітною ту частину тіла, поряд з якою вона перебуває. Якщо дно сумки розташовується на тому ж рівні, що і стегна, то увагу сторонніх очей буде звернено до сідниць. Щоб зробити талію візуально тонше, слід носити сумку на тому ж рівні, що і середня частина тіла.

Етикет

Прийнято вважати, що дама повинна мати кілька сумок. Мінімумом є дві сумки: одна - повсякденна, інша - для вечірніх заходів.

Повсякденна сумка може бути місткою і об'ємною. Її основне призначення - бути зручною, зберігаючи в собі всі необхідні речі: телефон, гаманець, блокнот для записів, косметичку, візитницю і т.д. Повсякденна сумка може бути виготовлена з будь-якого матеріалу. Найпоширенішими є повсякденні сумки зі шкіри, шкірозамінника, екошкіри, замші. Для створення елегантного вечірнього образу прекрасно підходить клатч, без ручок. Така сумочка тримається в руках і в ній зберігаються лише найнеобхідніші речі, наприклад помада, телефон, ключі. Матеріалом, з якого зроблений клатч, може бути оксамит або атлас. Ці тканини завжди використовують для створення вечірніх сумочок. Допускається декорування клатчу, наприклад, бісером, стразами, вишивкою або перлами. Якщо мова йде про менш формальний захід, наприклад вечірні збори представників певного клубу, можна взяти маленьку сумочку з короткими ручками. Вона може бути прикрашена блискучими прикрасами, адже ввечері блиск тільки вітається.

Коли вибираєте сумку на роботу, слід дотримуватися певних правил. Якщо ви працюєте з документами і часто забираєте їх для вивчення вдома (наприклад, договори з іншими фірмами), найкраще підійде сумка, в яку легко може поміститися папка формату А4. Бізнес-вумен віддають перевагу шкіряним портфелям, які додають їм солідності. Не варто економити на сумці. Гарна сумка повинна бути виготовлена з якісного матеріалу. Для роботи краще всього вибирати шкіряні вироби, оскільки їм не буде зносу.

З якого матеріалу краще купити сумку?

Це питання напевно мучить вас, коли ви вибираєте сумку в магазині. Як ми і зазначали раніше, широкого поширення набули сумки зі шкіри, текстилю, замші, штучної шкіри і екошкіри. Ось кілька правил, які дозволять Вам отримати відповідь на питання про матеріал сумочки.

  • Стежте за порою року. Якщо на дворі зима, буде дивно виглядати сумочка світлого кольору з річним орнаментом: квітами, бантиками, рюшами. Прекрасно виглядають сумки з текстилю та замінників.
  • Звертайте увагу на весь образ. Матеріал сумки повинен гармоніювати з одягом і взуттям. Наприклад, якщо на вас бежеве пальто і чорні лаковані чоботи, добре підійде чорна лакована сумка.

Вибираємо колір

Давно минули ті часи, коли колір сумочки повинен був збігатися з кольором взуття або рукавичок. Багатий асортимент магазинів пропонує модницям вибирати сумки під різні частини свого вбрання: капелюшок, аксесуари і т.д. Більш того, допускається підбирати сумку не в колір, а в тон, близький до елементу вбрання.


Але все ж є правила вибору кольору сумки:

  • Колір сумки не повинен збігатися з кольором верхнього одягу. Якщо ви надягнете чорну шкіряну куртку і чорну сумку, то остання загубиться на однотонному тлі. Її не помітять, навіть якщо вона буде дуже хорошої якості і від відомого бренду.
  • Колір сумки можна поєднувати з помітними деталями одягу. Не забороняється підбирати сумки в колір шарфу або хустці, манжетам піджака чи куртки, рукавичок, яскравого головного убору, помітної біжутерії.
  • Колір сумки повинен підходити до пори року. Взимку носять сумки холодних сіро-блакитних, чорних тонів, влітку - теплих (бежеві, молочні, червоні, помаранчеві і т.д.).
  • Підбирайте сумку, з огляду на поєднання кольорів. Визначтеся з гардеробом, і в завершеному образу підберіть сумку того кольору, який поєднується з вибраними кольорами. Ви не помилитеся, якщо надягнете костюм в одній колірній гамі, з різницею між деталями в один тон.
  • Експериментувати можна і потрібно! Не забувайте, що існують винятки. Сумка може взагалі не підходити за кольором до жодного елементу, але саме в цьому і буде полягати «родзинка» вашого зовнішнього вигляду.

Як дізнатися, що сумка якісна?

  • Уважно вивчіть шви і стібки. Всі вони повинні бути рівними. Не повинно стирчати ніяких ниток.
  • Потягніть підкладку сумки в різні боки. Після маніпуляцій підкладка на хорошій сумці не порвуться.
  • Огляньте фурнітуру: блискавки, пряжки, застібки, кільця не повинні мати недоробок. Всі вони повинні добре функціонувати. Покриття клепок і пряжок має бути рівним, без подряпин.
  • Зверніть увагу на запах. Якщо сумка пахне бензином, то вона виконана з неякісного матеріалу.
  • Звертайте увагу на ціну. Хороша якісна шкіряна сумка не може коштувати дешево.


Сподіваємось, що наші рекомендації допоможуть вам підібрати вдалу сумочку, якої не захочеться позбутись, яка припаде вам до душі та підійде по стилю.

Scroll To TopScroll To Top
Закрити