25 Лип
.

Всі ми знаємо, що замша примхливий матеріал, але при цьому саме вона додає образу особливої солідності.
Мʼяка замшева сумка виглядає дуже стильно. Тим жінкам, які до неї небайдужі і люблять часто носити з собою, буде цікаво дізнатися, як почистити таку сумку, використовуючи найпростіші засоби.
Сам по собі вираз «догляд за замшевою сумкою» звучить страшно, в голові виникають думки, що доведеться витратити багато коштів для засобів по догляду за замшею: щіточки, креми, спреї, ганчірочки. Насправді, все не так дорого і складно, а, навпаки, досить просто і легко.

Що ж знадобитися власникові замшевого аксесуара для догляду:

   
1. Замшева щітка з короткими гумовими зубцями або з полімерними зубцями. В якості альтернативи гумової щіточці використовують звичайні щіточки з коротким ворсом, а також металевими зубцями. Такі щіточки деякі називають гребінцями для замші;
    2.
Спрей або барвник - спеціальні спреї для відновлення кольору замшевої поверхні, які бувають як прозорі, так і за кольором замші для її зафарбовування. Використовувати його бажано на чисту поверхню. Наносити рекомендується на свіжому повітрі.


У домашніх умовах без застосування щітки не обійтися, а от замінити спрей можна одним простим способом. Потрібно закип'ятити чайник і над парою щіткою почистити замшеву сумку. Колір, трохи, освіжиться і замша буде виглядати оновленою.

Не секрет, що замшу можна чистити звичайною гумкою. Якщо побачили на сумці затерте місце, то беріть в руки звичайну канцелярську гумку, якою стирають простий олівець, і починайте чистити нею сумку. Ластик повинен бути при цьому чистий, інакше він забруднить замшу ще більше.

Будь-яку замшу прекрасно очистить і освіжить слабкий розчин оцту. Якщо ви вирішили очистити свою сумку від загальних забруднень, то протріть її кислою водичкою з допомогою чистої губки або ватного тампону.

Від засохлого бруду сумку можна почистити звичайною пемзою.

Також почистити сумку з замші можна за допомогою кухонної солі. ЇЇ насипають на забруднену поверхню і зчищають щіточкою.

Якщо замшева сумка випадково впала в брудну воду чи болото, не спішіть її чистити та не затирайте плями. Краще дочекатись поки бруд засохне, тоді його зчистити буде легше.

Якщо ж пляма виникла від  барвника (вино, фарба, сік, морозиво, ягоди), то з нею треба боротися негайно. Спочатку промокніть її сухою паперовою серветкою. Потім заперіть миючим засобом, а коли висохне, почистіть щіткою. Можна застосувати для чищення в домашніх умовах розчин соди або плямовивідник, призначений для замші.

Розчин для усунення жирних плям простий: велика ложка нашатирного спирту на склянку води. Цей розчин допоможе почистити забруднену замшеве сумку, видаляючи жир і неприємний лиск.

Свіжу масляну пляму або кров можна посипати тальком і залишити на кілька годин, після чого протерти сухою ганчіркою або губкою.

Сподіваємось, наші поради допоможуть вам в догляді за сумочками із замші.

Вибирайте собі замшеву сумочку своєї мрії в нашому магазині!






Scroll To TopScroll To Top
Закрити