01 Сер
.

Давно відомий факт - кількість сумок в жіночому гардеробі може наближатися до нескінченності, і всі ці сумки потрібно десь зберігати. Повсякденні і вихідні, нейтральні і ті, що точно збігаються за кольором з певною парою туфель або ременем, великі і маленькі. Який би набір сумок у вас не був, в цій статті ви побачите всі можливі способи розмістити їх з максимальною зручністю особисто для себе.

Перш ніж організувати простір для зберігання, відсортуйте сумки за такими характеристиками: зимові, літні, демисезонні; тканинні, шкіряні, замшеві, шкірозамінник; що вимагають дбайливого догляду (з вишивкою, камінням) і більш практичні; повсякденні і сумки, якими ви рідко користуєтеся. Якщо ви є щасливою володаркою великої колекції сумок - ідеально також розподілити їх за кольорами, так ви легко виберете, відповідну модель під будь-який образ. З урахуванням всіх цих параметрів вам буде простіше розташувати сумки та запам'ятати, де яка знаходиться.

Основні правила:

  1. Перед тим як відправити виріб на місце тривалого зберігання, звільніть його від сторонніх предметів, очистiть, як зовні, так і зсередини.
  2. Якщо в конструкції сумки передбачений зйомний ремінь, щоб не утворились злами та згини, краще буде зняти його.
  3. Розташовувати аксесуари бажано в такому сусідстві, щоб вироби з м'якою фактурою не контактували з речами, які можуть завдати їм механічні пошкодження.
  4. Категорично заборонено розміщати сумки в поліетиленові пакети, так як відсутність повітря сприяє формуванню несприятливого мікроклімату, що може погано відбитися на матеріалі.
  5. Неприпустимим вважається зберігання сумок в безпосередній близькості з опалювальними і нагрівальними приладами, так само як і в умовах з підвищеною вологістю або під прямим впливом сонячних променів, а також штучного освітлення.
  6. Для того щоб уникнути деформації, особливо це стосується моделей з щільною фактурою, внутрішній простір бажано наповнити газетами, папером або будь-якими м'якими речами.

Вироби, виконані з натуральної шкіри, відрізняються не тільки розкішним зовнішнім виглядом і відмінною зносостійкістю, але і прості у догляді, що робить їх дуже практичними. Остаточно відправити шкіряну сумку на зберігання ви зможете лише після того, як поверхня буде очищена від забруднень. Для цього озбройтеся злегка вологою серветкою і ретельно пройдіться по всьому виробу, приділяючи особливу увагу проблемним ділянкам і швах. Усунувши скупчення бруду і пилу видаліть зайву вологу за допомогою шматочка сухої тканини і дайте сумці остаточно просохнути при кімнатній температурі.

Не варто також забувати про внутрішній простір сумки. Підкладку необхідно вивернути навиворіт і акуратно випрати в мильній воді, намагаючись не допускати попадання води на сам виріб, особливо якщо він виготовлений із замші. Прополоскавши і дбайливо віджавши, залиште сумку сохнути в розгорнутому вигляді на максимальному видаленні від будь-яких штучних джерел тепла.

Закріпити отриманий після чистки результат допоможуть спеціальні живильні креми і гелі. Якщо під рукою таких не виявилося, допускається використання гліцерину, яким обробляється вся поверхня включаючи ручки, стики і шкіряні елементи декору. Власницям замшевих виробів доведеться скористатися спеціальними спреями, що відновлюють насиченість кольору. На заключному етапі, оновлена ​​сумка заповнюється газетами.

Варіанти зберігання сумок дома:

Якщо ви володієте такою розкішшю як гардеробна кімната або велика шафа, то найпростіше зберігати сумки на спеціально відведених під них полицях і стелажах. Коли дефіциту місця немає, розставляйте своїх улюблениць так, як вам буде зручніше - по брендам, за типами моделей, по сезонах або за кольорами. Якщо в комплекті з сумкою був чохол-пильовик або коробка, зберігайте в них - так сумка не втратить форму і колір.


Зберігання сумок в підвісах-органайзерах або в спеціальних чохлах - вихід для тих, хто не може виділити для них окрему шафу або полицю. Сумки з натуральної шкіри краще себе «почувають» в тканинних органайзерах - в поліетилені вони не зможуть «дихати».


При дефіциті місця перед тим, як поміщати сумки в органайзер, можна скласти маленькі моделі в великі за принципом матрьошки. Так і корисну площу можна заощадити, і форма великих сумок збережеться краще.

Можна обійтися і без органайзерів, помістивши сумки прямо на вішалці шафи за допомогою спеціальних утримувачів або гачків.


Слід врахувати, що при підвішуванні ручки сумок можуть деформуватися і потріскатися. Тому цей спосіб зберігання підходить тільки для моделей з щільної шкіри з надійними ручками.

Бракує місця в шафі? Використовуйте двері! Простий і старий як світ спосіб - прибити до них гачки для сумок. І більш сучасний і менш «травматичний» для дверей варіант - спеціальні ремені-підвіси. Якщо у вас сонячна кімната, не вішайте на двері сумки яскравих забарвлень - на світлі колір може вигоріти.


Якщо ручка сумки настільки тендітна, що має можливість деформуватися під вагою самої сумки, - сміливо використовуємо гачки. І це - найбільш різноманітний варіант зберігання сумок, враховуючи, що гачки можна підвісити куди завгодно - під полицю в шафі або до торця дзеркала, на рейлінг або перфоровану панель.


Ще один плюс (крім можливості використовувати будь-яке вільне місце) - в легкості придбання самих гачків, на відміну від контейнерів і ременів, їх можна придбати в будь-якому магазині, а якщо трохи пошукати, можна знайти і об'ємні, які дозволяють підвісити сумки в різних площинах (по колу або на різній висоті). Третій плюс - в універсальності (для всіх типів сумок, крім дорогих і з тонкої шкіри). Мінус цього способу зберігання - в об'ємності і легкому осіданні пилу. Але якщо розмістити гачки для сумок в шафі або в гардеробі, - шансів зберегти їх в порядку буде набагато більше.

Також ви можете проявити оригінальність і креативність мислення - подивіться, що є в будинку: коробки, плічка, вішалки, великі кільця для штор ... спробуйте використовувати їх для того, щоб зберігати ваші сумки зручно і правильно.

Scroll To TopScroll To Top
Закрити